Gamle og nye Langesund kirke.
Gamle Langesund kirke, stod ferdig i 1753
Dette er det usikkerhet rundt, da det i protokollen hos sognepresten i Bamble stod 1765. Kirken ble bygget i tømmer, med kor og tårnfot med spir og fløy på, samt kjeller/begravelsessted under hele kirken. Kirken hadde blå glasert takstein. Den gamle kirken hadde 479 sitteplasser. Først i 1767 ble sakristiet oppført. Hans Rasmussen Linaae blir kalt kirkebyggets far, på grunn av sitt oppofrende og engasjement vedr. kirken. Det var Linaae som eide åskammen der Langesund kirke ble reist første gang og ligger i dag.
Gamle Langesund kirke gikk tapt i brann natt til 1. søndag i advent – 27. november 1988. Langesund mistet en av sine viktigste kulturskatter den natten. Omtrent ingenting kunne reddes ut av den brennende kirken, grunnet den intense varmen – opp mot 800 grader. Det er antatt at brannen oppsto et sted mellom alteret og sakristiet, det stod en ovn i dette området. En porselensdue og en oblateske i sølv er det eneste som overlevde brannen. Oblatesken er den eneste gaven som er igjen fra innvielsen av kirken i 1755.
Nye Langesund kirke: 28. juni 1991 ble grunnsteinen til den nye kirken nedlagt av prinsesse Märtha Louise. Etter mye diskusjoner og uenighet sto den nye arbeidskirken klar til vigsling 1. søndag i advent 1992 - nøyaktig 4 år etter brannen. Kirken fremstår i dag slik som den gjorde i 1992, med hvit skip og blått tårn og detaljer. Det var Tormod Bynke og Tor Arild Danielsen som tegnet den nye kirken. Kirken ligger på Langesunds beste tomt - rett ved Rådhuset, og er godt synlig i bybildet.
Den nye kirken er både flott og godt egnet for høytid, og den er praktisk og godt egnet for aktivitet. Hovedetasjen består av kirkerom som kan utvides med et kirketorg, et dåpsventerom med god innsikt til kirkerommet, samt sakristi og kirketjenerens kontor. Kirken har noen rom i 2.etasje hvor man finner et undervisningsrom, et mindre rom til søndagsskolen samt et lite kontor. I kjelleren er det kjøkken, en menighetssal og et ungdomsrom kalt Cafe Barizi. Menighetssalen brukes mye til kirkekaffe og mindre møter, men leies også ut til minnesamvær og konfirmasjonsfest o.l.